När jag skulle börja med FODMAP i vintras sa min dietist att det antagligen inte skulle hjälpa mig eftersom jag har förstoppnings-IBS, stämmer det och i så fall varför?

Svar:

FODMAPs (fruktos, laktos, oligosackarider och sockeralkoholer) ger symtom som gaser, uppblåsthet, smärta och avföringsrubbningar. Därför brukar dessa symtom minska när man utesluter FODMAPs. Avföringen brukar normaliseras, oavsett om du är åt det lösare eller hårdare hållet. Min erfarenhet är att det ofta går snabbare att få bukt på en snabbare mage än en som är långsam, men det är ändå väldigt många som är förstoppade som blir hjälpta. Se till att äta av de frukter och grönsaker som är tillåtna. Vätska och rörelse är också centralt för att hålla igång tarmen. Det är viktigt att göra behandlingen i samråd med en dietist. På så sätt minskar risken för att det blir fel.


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/magotarm/public_html/wp-content/plugins/wp-font-awesome-share-icons/wp-font-awesome-share.php on line 352