Engagera dig

Varmt välkommen att kontakta föreningen om du vill veta mer eller engagera dig på något vis inom föreningen. Nedan är olika sätt för dig att engagera dig.

Kontaktuppgifter:

Mail: email hidden; JavaScript is required
Telefon: 073-821 76 08
Postadress: Mag- och tarmföreningen i Östergötland, Västra vägen 32, 582 28 Linköping

Styrelsen

Var med i styrelsen och tillsammans driver vi föreningens arbete framåt. Det ger möjligheter för påverkan, gemenskap och kunskap.
Olika roller: ordförande, ledamot, sekreterare, suppleant, revisor och valberedning.

Läs mer via vår annons på https://www.volontarbyran.org/uppdrag/styrelsemedlemmar

Påverkansklubben

Var med och påverka exempelvis politiker, vården, kommuner, föreningar, verksamheter och andra inom länet. Vi diskuterar och påverkar det som medlemmarna tycker är viktigt, bland annat bemötande i vården, lättare tillgänglighet för toaletter och kunskap till allmänheten.
Tillsammans med Mag- och tarmmottagningen i Linköping, Celiakiföreningen i Östergötland och ILCO Östergötland har vi startat ”Samrådsgrupp Magtarm patientsäkerhetsarbete” som ett sätt att påverka vården. Vi vill starta upp liknande i de andra kommunerna också.

Livskvalitégruppen

Om du vill vara med och anordna aktiviteter för våra medlemmar i föreningen. Exempelvis planera och genomföra träffar, finnas på plats vid aktiviteter mm.

Diagnosombud/ Magkompis

Om du kan tänka dig vara Mag- och tarmföreningens diagnosombud för din diagnos/ Magkompis för att stötta och finnas till för andra i liknande situation. Vi vill även bilda en grupp som kan hjälpas åt med kommande diagnosträffar. Vi behöver en person som är sammankallande för diagnosgruppen.

Informationsmaterial

Om du som medlem vill hjälpa oss att sprida informationsmaterial på andra platser i länet. Vi behöver alla hjälp vi kan få, både med spridning av material och logistikarbete rörande postutskick. Exempel på verksamheter att sprida informationsmaterial till: sjukhus/ mottagning, vårdcentral, skola, fritidsverksamhet, bibliotek.

Medlemsutskick/ medlemstidning

Några gånger per år skickar föreningen ut medlemsutskick till alla medlemmar i länet med information om kommande aktiviteter, enkäter, tips, recept mm. Du kan bidra med material, skriva artiklar/ insändare, bilder, eller annat som du vill ha med i medlemsutskicken.

Egna idéer

Om du inte hittar något passande från alternativen ovan eller har egna idéer hur du kan engagera dig, så är du varmt välkommen att höra av dig.


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/magotarm/public_html/wp-content/plugins/wp-font-awesome-share-icons/wp-font-awesome-share.php on line 352