Nyheter

Föreläsning om Fodmap av dietisten Sofia Antonsson

Tid: 10 oktober klockan 18:00
Plats: Vagnhallen, Föreningshuset Fontänen, Västra vägen 32, Linköping

Sofia Antonsson är leg dietist, IBS-expert och författare av flertalet böcker samt flitigt förekommande i tv och annan media. Hon har tagit kostbehandlingen FODMAP till Sverige och föreläser på ett inspirerande sätt om hälsotrender som gluten och tarmbakterier samt hur du får en mage i balans med hjälp av kost, andning och stresshantering i vardagslivet.

FODMAP kommer ursprungligen från Australien där den forskats fram av läkare och dietister och använts sedan 2001. FODMAP är ett akronym och står för Fermenterbara, Oligo- Di- och Monosackarider och Sockeralkoholer (Eng Polyols). Dessa är är fermenterbara (jäsningsbara) kolhydrater och har gemensamt att de hos personer med IBS är dåligt absorberade och påverkar vätskebalansen i tarmen vilket orsakar klassiska IBS-symtom.

Ingen anmälan krävs. Öppen föreläsning.


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/magotarm/public_html/wp-content/plugins/wp-font-awesome-share-icons/wp-font-awesome-share.php on line 352