Idrott

Föreningsbrev från RF

I september 2022 är det val till riksdag, region och kommun – val som alla påverkar idrottsrörelsen. Idrottsrörelsen vill ha tydliga svar under valrörelsen på vad partierna är beredda att göra för att behålla och förbättra förutsättningarna för föreningslivet.

På Riksidrottsförbundets sociala medier finns intervjuer med partiledare och företrädare för riksdagspartier och under Almedalsveckan finns Riksidrottsförbundet på plats för att prata om vad idrottsrörelsen behöver politikens hjälp med för att säkerställa fortsatta förutsättningar för föreningslivet. RF-SISU distrikt arbetar nu intensivt med att uppmärksamma kommun- och regionpolitiker på idrottens behov lokalt och regionalt genom paneldebatter, möten och debattartiklar. Samtidigt lyfter specialidrottsförbunden frågor om just deras idrotters förutsättningar gentemot politiken på riks- och lokalnivå.

Riksidrottsförbundet välkomnar dig, din idrott, ditt lag att gå med den samlade idrottsrörelsen i Stockholms Prideparad. Pride handlar om glädje, gemenskap och att manifestera en inkluderande och öppen idrottsrörelse. Tillsammans syns vi, skapar energi och sätter Prideparaden i rörelse.
För att optimera IdrottOnline, skapa största möjliga medlemsnytta och erbjuda funktioner i linje med RF/SISU:s digitala strategi inleddes en granskning av systemet under hösten 2021. Som tidigare kommunicerats stängs hemsidor via IdrottOnline ner till årsskiftet. Dessutom fasas licensmodulen och avgiftsmodulen ut, men först året därefter, den 31 december 2023.
Beachvattenpolo, padel och streetbasket 3×3. Det är tre av 31 idrotter kommer att göra upp om svenska mästerskap under SM-veckan i Linköping. Tävlingarna pågår under 28 juni–3 juli på olika arenor runtom i staden. Följ SM-veckan på plats eller på SVT som sänder tävlingarna.
Med idrotten i fokus lyfts viktiga frågor för regional och nationell utveckling. Spännande föreläsningar med intressanta gäster inom aktuella ämnen och forskning. En del av föreläsningarna går att följa digitalt.
10 oktober | Bosön
Välkommen till Idrottens skattedag som i år har temat ”idrottsevenemang”. Lär dig mer om skatteregler för turneringar, cuper, tävlingar och andra idrottsevenemang. På plats finns experter från Riksidrottsförbundet, Skatteverket och Migrationsverket. Sista anmälningsdag är den 17 augusti.
Ska du boka resa till ditt fotbollslag, eller kanske ta tåget till nästa konståkningstävling? Med SJ Idrottsresan får alla föreningar som är anslutna till Riksidrottsförbundet rabatt på tågresor de gör inom idrotten. SJ hjälper till att skräddarsy resan efter dig eller ditt lags behov. Det kan handla om specialmat, transfer eller behov av egen vagn. SJ kan till och med ordna eget tåg om ni vill. Allt samlas på en och samma faktura via ditt eller lagets kundnummer.
Som förening kan ni sälja digitala lotter genom att dela er egna unika föreningslänk i exempelvis sociala medier eller andra digitala kanaler. Föreningen tjänar då pengar per såld lott. Och det är enkelt att komma i gång. Skapa er länk och uppmana medlemmarna att börja dela den!
Riksidrottsförbundet, www.rf.seemail hidden; JavaScript is required

 


”Språng är den konstnärliga plattformen där du rustas inom scenkonsten både på hobby- och semiprofessionell nivå.
Vi är en språngbräda där du kan ta ansats och samla din kraft för att kunna ta språnget ut i kulturlivet.”

Kontakta Språng per e-post för mer information om följande aktiviteter: email hidden; JavaScript is required eller läs mer på: Språngs hemsida

Nycirkusfestival i Rydal

Den 11-12 juni spelar Språngs ensembler SpinnUnga och Konstra föreställningarna Ta inga genvägar och Lika Olika? på Nycirkusfestival i Rydal. Kom och ta del av en underbar sommarfestival för hela familjen som dessutom är kostnadsfri (men en behöver boka sin biljett).

NÄR: 11 – 12 juni

VAR: Nycirkusfestival i Rydal

KOSTNAD: Festivalen är kostnadsfri men du behöver boka biljett

Syn- och teckentolkning: Ja

Dansläger

Om du vill dansa på sommarlovet så håller Språng, Kulturskolan och Passalen ett dansläger för dig som gillar dans och vill prova på att dansa tillsammans med andra. På lägret blandar vi flera olika dans- och musikstilar och utgår från den specifika gruppens förutsättningar och intresse.
NÄR: 20 – 22 Juni

TIDER:
7 – 10 år: kl. 10.00 – 11.30
11 – 15 år: kl. 13.00 – 14.30
16 – 20 år: kl. 15.00 – 16.30

VAR: Kulturskolan City, Tredje Långgatan 16

KOSTNAD: Danslägret är kostnadsfritt

FÖR VEM: Danslägret vänder sig särskilt till dig som har en funktionsvariation, men alla är välkomna oavsett funktionsuppsättning.

Konstnärligt labb

Om du är nyfiken på vad det innebär att vara med i SpinnUnga eller Konstra kan du ansöka till vårt konstnärliga labb på Regionteater Väst i Borås den 10-11 augusti. Under labbet utforskar och gestaltar vi olika teman genom dans och musik under ledning av personal från Regionteater Väst. Du får prova på vad det innebär att vara med i SpinnUnga och Konstra och träffa både scenkonstnärer och ledare ur ensemblerna.

NÄR: 10 – 11 augusti

VAR: Regionteater Väst i Borås

KOSTNAD: Labbet är kostnadsfritt

FÖR VEM? Labbet  vänder sig till dig som är mellan 15 – 30 år med eller utan funktionsvariation.

Språngs danskurser

I höst fortsätter Språngs inkluderande danskurser i Spinnstudion.
Kursstart är vecka 37.

NÄR:
4 – 6 år: onsdagar kl. 16.30 – 17.15
7 – 10 år: onsdagar kl. 17.30 – 18.15
11 – 15 år: tisdagar kl. 17.30 – 18.30
16 – 20 år: tisdagar kl. 18.45 – 19.45

VAR: Spinnstudion, Järntorget 7

FÖR VEM: Språngs danskurser vänder sig till dig som gillar dans och vill utveckla ditt dansintresse tillsammans med andra i en inkluderande grupp där alla är välkomna oavsett funktionsuppsättning.
I dansundervisningen utgår vi från den specifika gruppens behov och intresse, och blandar flera olika dans- och musikstilar.
Danskurserna leds av en danspedagog och en dansassistent tillsammans.

Inkluderande ensemble

I höst startar Språng, Kulturskolan och GöteborgsOperan en inkluderande ensemble för dig som vill skapa dans- och scenkonst tillsammans i grupp!

VAR: Vi repeterar i Rosendalsskolans dansstudio men ses ibland även på andra platser.

NÄR: Repetitionstid är måndagar kl. 17.30 – 19.30

FÖR VEM? Du kan ansöka till denna ensemble om du är mellan 13-20 år, gillar dans- och scenkonst och vill utveckla ditt intresse tillsammans med andra i en inkluderande ensemble. Ensemblen vänder sig både till dig med och utan funktionsnedsättning.

 


Parasportdag 21 augusti 2022 på Skara Sommarland

Inbjudan Skara Sommarland 2022 Parasport


Inbjudan till ”Uddevalla Open Nordisk Turnering” 2-4 september 2022

 

Föreningen Uddevalla Open Parasport (FUOP) och tolv samarrangerande föreningar bjuder här in till den femte upplagan av ”Uddevalla Open – Nordisk turnering”!

 

DAG: Fredag-söndag 2-4 september 2022 (fredagen är ankomstdag för tillresande)

PLATS: Olika platser i Uddevalla (rättelse: plats för parafotbollsturneringen ska vara ”Bodelefälten” och INTE Rimnersvallen som anges i inbjudan)

 

Uddevalla Open 2022 erbjuder paraidrott och aktiviteter inom Parabangolf, Parabordtennis, Parabowling, Carpet Bowls, Parafotboll, Parafriidrott, GoDoc Balansplatta, Paragolf, Paragymnastik, Parahandboll, Pararidning och Parasimning.

 

ANMÄLAN: Senast 16 augusti 2022.

INVIGNING: Lördag 3 september kl 10.00 på Bodelefälten.

KOMPISKVÄLL: Lördag 3 september kl 19.00 inbjuder FUOP alla deltagare med assistenter till en kostnadsfri måltid på Hotell Riverside Museigatan 2, Uddevalla (föranmälan krävs).

 

SE BIFOGAD FIL med inbjudan och all information om program, tider, platser, boende mm vid Uddevalla Open 2022.

 

5-årsjubileum: Både ”Föreningen Uddevalla Open Parasport” och arrangemanget ”Uddevalla Open Nordisk Turnering” firar femårsjubileum år 2022 – och FUOP kommer att fira detta STORT med en jubileumsdag med aktiviteter för personer med funktionsnedsättning torsdag 22 september i Uddevalla!

 

Väl mött i september och hjärtligt välkomna till Uddevalla och Uddevalla Open – Nordisk Turnering 2022 hälsar arrangörerna!