Idrott

Parasport Göteborg – Inbjudan till en kostnadsfri workshop i Pjäshallen måndagen den 16 november kl 17-18.30

Workshopen genomför vi tillsammans med Röda Korset och är ett gyllene tillfälle för den yngre generationen att än mer får till sig Barnkonventionskunskap och därefter göra de våra verksamheter än bättre därigenom – max antal deltagare är satt till 20 pers, så skynda er in med målgruppens anmälan!

Anmälan: Tel: 031-432256, E-post: email hidden; JavaScript is required

 

 

Vill du lära dig mer om hur du kan använda vatten som för att öka rörelseförmågan och öka sensorisk medvetenhet i vattnet?

Vill du själv lära dig mera om hur du kan använda vattnet i din träning för att öka din rörelseförmåga, kroppskännedom och sensoriska medvetenhet?

Det finns två filmer att kolla in om Nelms metod, så du kan få en bättre inblick i metoden och hur det är att träna efter den: De kan ni se här: https://www.gillavatten.se/filmer-om-metoden/

 

Digitala utbildningar/föreläsningar
Under kommande år erbjuder vi ett gäng med digitala föreläsningar/utbildningar inom fler olika ämnen. Utifrån vårens utvärderingar är det många som uppskattar våra digitala tillfällen och upplever att det är enkelt att koppla upp sig och delta. Dessutom sparar du restid. Alla digitala utbildningar kostar 300 kr/deltagare, max 500 kr/förening om ni är fler än två från samma förening! Kontakta din RF-SISU-konsulent för att undersöka om ni har möjlighet att täcka deltagaravgiften med bidrag.
Här hittar du alla planerade digitala utbildningar och föreläsningar.  Arrangör: RF-SISU Västra Götaland

Nyhetsbrev september Västra Götalands Idrottsförbund

Parasport Sverige, vecka 38

Nyheter från Riksidrottsförbundet

Nya utbildningsmaterial:

I samarbete med Riksidrottsförbundet och SISU har det tagits fram nya utbildningsmaterial som kan stödja och vägleda tränare och andra i en förening som möter idrottare med funktionsnedsättning.

  1. Ett material ligger som en valbar modul i kursen ”Grundutbildning för tränare”:
    LÄNK:  https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/sisuiu/tranare/pw/grundtranarutbildning-for-tranare/valbara-moduler/mota-idrottare-med-funktionsnedsattning/
    Information om hur man kan gå den kursen får du via RF-SISU-distrikt
  2. Ett annat material är straxt färdigt, inriktat mot anställda inom främst nya förbund och föreningar
    Mer information om det senare

Ett webbaserad och mer övergripande material anpassat för varje styrelse, grupp av ledare eller en enskild ledare.
Det är med det materialet vi ser att SDF på ett grundläggande sätt i första hand kan lyfta kunskapen om parasport – i alla sorters föreningar men även i SDF:ets styrelse och kommittéer etc.
LÄNK:  Inkluderande ledarskap för att möta idrottare med funktionsnedsättning

Om intressant att få del av en sådan Inkluderande idrott/inkluderande ledarskaps utbildning = tag då en direkt kontakt med antingen mig stina på Parasport GBG; email hidden; JavaScript is required  och el Victoria Johannesson på RF-SISU Västragötaland; email hidden; JavaScript is required

 

 

Parasportmagasinet nr 2 2020

 

 Dansutbildningen Språng presenterar:  Nu startar vi scenkonstkollektivet KONSTRA!
– vill du vara med?

KONSTRA är för dig som älskar scenkonst och att uttrycka dig genom dans, teater och/eller musik tillsammans med andra.

Vi söker efter personer i åldrarna 15 – 25 år, med och utan funktionsvariationer, som är redo att skapa mäktig, normbrytande scenkonst tillsammans.

För frågor och intresse att veta med om Konstra: email hidden; JavaScript is required eller email hidden; JavaScript is required

Glöm inte följa oss i sociala medier så har du koll på vad som är på gång!

 

 

En film om Parasport i Göteborg