Nyheter

Hur paleokosten förändrade mitt liv

Nu har jag ätit paleokost i snart 3 år och aldrig mått bättre. Min mage är totalt lugn, jag har massor av energi, mindre sötsug och mår jättebra! Men min hälsa har definitivt inte alltid sett ut på det här viset.

Det största problemet för mig var tidigare min mage. Jag kände alltid av den på ett eller annat sätt och för några år sedan var jag en av de första att skriva under på att jag led av så kallad ballongmage efter en måltid, hur hälsosamt jag än tyckte att jag åt. Någonting med magen var alltid där och gnagde.

När jag började äta enligt paleoprinciperna förändrades min hälsa drastiskt till det bättre! Mina ständiga magproblem försvann på endast en vecka, jag började sova bättre på nätterna, fick mindre sötsug, upplevde mindre pms (trevligt för min man) och jag fick massor av ny energi. Dessutom minskade jag 4 cm i midjan som en bonus första månaden. Jag förstod inte att jag kunde må så här bra?! Från att ha gått med en mage som jag mer eller mindre alltid haft problem med, till att inte ens känna av den – vilken befrielse det var. Detta är en av de stora anledningarna till att jag vill sprida paleo till folket. Jag vill dela med mig av mina erfarenheter och förhoppningsvis få andra att må lika bra.

Paleo benämns som en diet, men jag skulle inte vilja beskriva paleo som en diet utan snarare en livsstil för att optimera sin hälsa. Dessutom, om du slår upp ordet diet i en ordlista, så hittar du förklaringen kosthållning. Och någon form av kosthållning har vi ju alla faktiskt. Vare sig det är pastadieten, skräpmatsdieten eller något annat. Namnet är mindre viktigt än själva innehållet.

Vill du bli fri från dina magproblem? Gå ner i vikt? Få mindre sötsug? Då hoppas jag att denna kost kan hjälpa dig!

Annika Sjöö

 

Vill du läsa fler artiklar? Bli gärna medlem eller prenumerera på vårt medlemsmagasin Allt om mage.