Prata mage – av Unga Magar

IBD-ambassadören Isabelle om sin kamp

Nu vill vi uppmärksamma en artikel med en av våra IBD-ambassadörer i Dagens Nyheter. Isabelle, som har en svår variant av Crohns sjukdom, berättar starkt och ärligt om sitt liv som allvarligt sjuk från åtta års ålder. Om svåra smärtor, operationer och självmordsförsök. Men även kärleken till sin pojkvän och hopp om en bättre framtid.

Vi är så stolta och glada över att Isabelle hjälper oss att prata mage. You go girl! Bland annat säger hon att:

”Man blir väldigt stark av att ha Crohn men man har sina dippar. Jag går hos en psykolog, har gjort under alla år, det är inte lika ofta nu men det är en trygghet. För ett år sedan då jag genomgick en stor operation, fick fel läkemedel och hade jättejätteont, försökte jag ta mitt liv. Jag minns de där dagarna på sjukhuset väldigt diffust, jag var helt borta.”

och:

”Jag vill att man ska börja prata om de här sjukdomarna. Att det inte ska vara ett tabubelagt ämne. Det är inte konstigare att prata om diarréer och kräkningar än om ledbesvär. Det beror på hur man pratar om det.”

Här kan du läsa hela artikeln om Isabelle med rubriken: ”Tanken på att det blir bättre får mig att kämpa”.

Isabelle kämpar. Ni kämpar. Vi kämpar tillsammans!

/Unga Magar styrgrupp