Nyheter

Nytt nummer av Allt om mage ute

Vilka teorier bakom orsaker till irritable bowel syndrome (IBS) figurerar i forskarvärlden just nu? Och vad är patienternas åsikt om bemötande och behandling av IBS ute i primärvården? I årets andra nummer av Allt om mage tittar vi närmare på just det här.

Vi möter bland annat Greger Lindberg, professor och överläkare i medicinsk gastroenterologi och hepatologi, som delar med sig av sin kunskap kring orsak och behandling av IBS.

Erica Fahlin, som själv lever med IBS, berättar också om hur hon genom kost- och livsstilsförändringar lyckats få kontroll över sina magbesvär.

Och vad är vetenskapens syn på pseudovetenskap och alternativmedicin inom mag-tarmområdet? Allt om mage har träffat Dan Larhammar, professor i medicinsk cellbiologi och tidigare ordförande i Kungliga Vetenskapsakademin, som under många år fört en viktig kamp mot desinformation, kvacksalveri och pseudovetenskap.

Allt om mage lyfter bland annat det senaste inom mag-tarmforskningen, intressepolitik, patientberättelser, expertsvar och recept. Tidningen kommer ut fyra gånger per år med en upplaga på cirka 8000 exemplar.

Bli medlem eller stödmedlem i Mag- och tarmförbundet för att få Allt om mage i brevlådan. Ett medlemskap kostar 250 kr per år.