Nyheter

Allt om mage: Tema IBS i årets sommarnummer

Hur kan fysisk aktivitet, yoga, kostförändringar och/eller KBT lindra symtomen vid irritable bowel syndrome (IBS)? Och vad indikerar forskningen angående att ta till avföringstransplantation för att behandla sjukdomen? I årets sommarnummer av Allt om mage gör vi en djupdykning i just det här.

Vi möter bland annat fysioterapeuten Elisabet Johannesson, som disputerat i området IBS och fysisk aktivitet. I hennes forskning har hon kunnat visa att det finns många fördelar för IBS-drabbade med att få in mer rörelse och motion i vardagen.

Lillemor Östberg, som själv lever med IBS, berättar också om hur hon genom olika kost- och livsstilsförändringar tillslut lyckats få bukt med sina livslånga magbesvär.

Och hur påverkar hjärnan och psykisk ohälsa maghälsan? Psykologen Lisa Falk lär oss mer om just det här och berättar också om hur KBT kan användas för att behandla IBS.

Allt om mage lyfter bland annat det senaste inom mag-tarmforskningen, intressepolitik, patientberättelser, expertsvar och recept. Tidningen kommer ut fyra gånger per år med en upplaga på cirka 8000 exemplar.

Bli medlem eller stödmedlem i Mag- och tarmförbundet för att få Allt om mage i brevlådan. Ett medlemskap kostar 250 kr per år.