Nyheter

Allt om mage

TEMA TARMCANCER I ÅRETS FÖRSTA NUMMER AV ALLT OM MAGE

Mars månad är tarmcancermånaden. I årets första nummer av Allt om mage får vi därför en djupare inblick i området tarmcancer.

Vi möter Angenete, professor i kirurgi vid Sahlgrenska Akademin, som lär oss aktuell kunskap kring livskvalitet efter tarmcancer. Med rätt förståelse för patienten kan man faktiskt göra en hel del för att förbättra livskvaliteten och tillvaron för den som insjuknat.

Martina Hogane, som själv diagnostiserades med ändtarmscancer våren 2020, berättar även om sina tankar och erfarenheter av att drabbas av sjukdomen.

Och vad vet man egentligen om kopplingen mellan tarmcancer och inflammatoriska tarmsjukdomar (IBD)? Åsa Hallqvist Everhov, tarmkirurg på Södersjukhuset i Stockholm och docent vid Karolinska Institutet, ger oss en inblick i rådande kunskapsläge.

Allt om mage lyfter bland annat det senaste inom mag-tarmforskningen, intressepolitik, patientberättelser, expertsvar och recept. Tidningen kommer ut fyra gånger per år med en upplaga på cirka 8000 exemplar.

Bli medlem eller stödmedlem i Mag- och tarmförbundet för att få Allt om mage i brevlådan. Ett medlemskap kostar 250 kr per år.