Nyheter

Höstens nummer av Allt om mage ute!

Varför har personer med inflammatoriska tarmsjukdomar (IBD) ofta problem med dåliga tänder och tandlossning? Och vad kan man som IBD-patient göra för att förbättra munhälsan? I höstens nummer av Allt om mage gör vi en djupdykning i området.

Björn Klinge, senior professor och övertandläkare i parodontologi, berättar att IBD ökar risken för bland annat tandlossningssjukdomar. Samtidigt ger han oss dock några bra tips på hur man som IBD-patient kan förebygga utvecklingen.

Crohns-patienten Monica Richardsson delar även sin erfarenhet av hur hennes sjukdomstillstånd påverkat hennes munhälsa. Via intervjun med henne får vi också lära oss hur man ska gå till väga för att kunna ta del av de särskilda tandvårdsbidraget (STB).

Och hur ska man tänka kring mat för att hålla tänderna friska? Eva Ljunkrona-Falk, dietist i Västra Götalandsregionen, lär oss om munhälsa och matvanor.

Allt om mage lyfter bland annat det senaste inom mag-tarmforskningen, intressepolitik, patientberättelser, expertsvar och recept. Tidningen kommer ut fyra gånger per år med en upplaga på cirka 8000 exemplar.

Bli medlem eller stödmedlem i Mag- och tarmförbundet för att få Allt om mage i brevlådan. Ett medlemskap kostar 250 kr per år.