Nyheter

Tarmcancer temat för årets första nummer av Allt om mage

Mars månad är Tarmcancermånaden. Det innebär att vi i årets första nummer av Allt om mage får en djupare inblick i tarmcancerområdet.

Vi möter Anna Martling, kirurg och forskare vid Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet, som berättar om aktuell forskning inom området tarmcancer.

Fredrik Vikström, tarmcancerpatient, delar dessutom med sig av sina erfarenheter av att drabbas av sjukdomen.

Och hur ska man egentligen äta när man behandlas med strålning? Rebecca Ahlin, dietist och forskare, introducerar oss för rådande kunskapsläge.

Bland annat relaterat till mag-tarmområdet får vi dessutom lära oss om kopplingen mellan de inflammatoriska tarmsjukdomarna (IBD) och tarmcancer, och varför det är av stor vikt att IBD-patienter följs upp med tarmcancerscreening.

Allt om mage lyfter bland annat det senaste inom mag-tarmforskningen, intressepolitik, patientberättelser, expertsvar och recept. Tidningen kommer ut fyra gånger per år med en upplaga på cirka 8000 exemplar.

Bli medlem eller stödmedlem i Mag- och tarmförbundet för att få Allt om mage i brevlådan. Ett medlemskap kostar 250 kr per år.