Nyheter

Årets sista nummer av Allt om mage

Svensk forskning inom mag- och tarmområdet ligger i framkant. I årets sista nummer av Allt om mage får vi en djupare inblick i inflammatorisk tarmsjukdom (IBD). Vi passar också på att introducera Lila Bandet som en nationell symbol för IBD.

Vi möter Charlotte Hedin, specialistläkare och forskare vid Karolinska universitetssjukhuset och Karolinska Institutet, som berättar om aktuell forskning inom området IBD.

Hedda Åberg, jazzsångerska och kompositör, delar även med sig av sina erfarenheter av att drabbas av den inflammatoriska tarmsjukdomen Crohn’s sjukdom.

Och fungerar verkligen antiinflammatorisk kost för att behandla IBD? Erik Hulander, dietist och forskare vid Göteborgs universitet, lär oss rådande kunskapsläge.

Bland mycket annat relaterat till mag-tarmområdet passar vi dessutom på att introducera Lila Bandet som en nationell symbol för IBD.

Allt om mage lyfter bland annat det senaste inom mag-tarmforskningen, intressepolitik, patientberättelser, expertsvar och recept. Tidningen kommer ut fyra gånger per år med en upplaga på cirka 8000 exemplar.

Bli medlem eller stödmedlem i Mag- och tarmförbundet för att få Allt om mage i brevlådan. Ett medlemskap kostar 250 kr per år.