Nyheter

Nytt nummer av Allt om mage ute!

Coronaviruset har inneburit många stora förändringar, både inom vården och för samhället i stort. Inte minst för personer med en kronisk sjukdom har pandemin väckt mycket oro och funderingar. I senaste numret av Allt om mage får vi en inblick i vad forskningen kommit fram till hittills om corona i samband med mag- och tarmsjukdomar. Vi får också läsa om hur mag-tarmvården påverkats och förändrats genom pandemin.

Vi möter Jan Marsal, specialist inom gastroenterologi och verksam vid Skånes Universitetssjukhus, som berättar om aktuell forskning om corona i samband med mag- och tarmsjukdomar. Susanna Jäghult, enhetschef för mottagningsenheten vid Stockholm Gastro Center, ger oss dessutom en bild av mag-tarmvårdens lärdomar från pandemin.

Utöver coronarelaterade artiklar får vi bland mycket annat dessutom ta del av en ny studie där forskare från University of Virginia sett att effekten av cellgifter kan påverkas av både tarmbakterier och kost.

Och hur gör egentligen kroppen för att upprätthålla en frisk tarm? Det har en forskargrupp från England nyligen undersökt närmare.

Allt om mage lyfter bland annat det senaste inom mag-tarmforskningen, intressepolitik, patientberättelser, expertsvar och recept. Tidningen kommer ut fyra gånger per år med en upplaga på cirka 8000 exemplar.

Bli medlem eller stödmedlem i Mag- och tarmförbundet för att få Allt om mage i brevlådan. Ett medlemskap kostar 250 kr per år.