Nyheter

Sommarens nummer av Allt om mage ute

Hur kan mikroorganismer kopplas till sjukdomar i mag- och tarmkanalen? I sommarens nummer av Allt om mage får vi en djupare inblick i området infektioner.

Vi möter bland annat Magnus Simrén, verksam som läkare och forskare vid Sahlgrenska Akademin, som berättar om aktuell forskning kring postinfektiös IBS – dvs den typ av IBS som orsakas av en tidigare infektion

Vi får också träffa Sofia Björklund, som drabbades av postinfektiös IBS några år efter en kraftig magsjuka.

Vi får läsa om svensk forskning där en grupp vid Karolinska Institutet studerat sambanden mellan psykisk ohälsa och inflammatorisk tarmsjukdom (IBD).

Och hur medieras egentligen sötsug? Enligt en ny upptäckt publicerad i den prestigefyllda tidskriften Nature, ligger i alla fall en del av svaret i tarmen.

Allt om mage lyfter bland annat det senaste inom mag-tarmforskningen, intressepolitik, patientberättelser, expertsvar och recept. Tidningen kommer ut fyra gånger per år med en upplaga på cirka 8000 exemplar.

Bli medlem eller stödmedlem (t. ex. företag eller läkarmottagning) i Mag- och tarmförbundet för att få Allt om mage i brevlådan. Ett medlemskap kostar 250 kr per år.