Nyheter

Nytt nummer av Allt om mage

Mars månad är Tarmcancermånaden. Det innebär bland annat att vi i årets första nummer av Allt om mage får ta del av ett flertal artiklar på temat tarmcancer. 

Vi möter Annika Sjövall, kolorektalkirurg och forskare, som berättar om aktuell forskning kring rehabilitering och livskvalitet efter tarmcancer.

Vi får också träffa Malin Hedin, som fick diagnosen tjocktarmscancer 2008. Genom sin sjukdom har hon fått se och uppleva livets ömtålighet. Idag försöker hon ta vara på tiden. Malin vet att hennes cancer kan komma tillbaka – ett faktum hon gör sitt bästa att förhålla sig till.

Vi får läsa om svensk forskning där man studerat yoga som en lovande behandling vid IBS.

Och hur hänger egentligen tarmfloran, hjärnan och beteende ihop? Allt om mage ger en inblick i den senaste forskningen på området.

Allt om mage lyfter bland annat det senaste inom mag-tarmforskningen, intressepolitik, patientberättelser, expertsvar och recept. Tidningen kommer ut fyra gånger per år med en upplaga på cirka 8500 exemplar.

Bli medlem eller stödmedlem (t. ex. företag eller läkarmottagning) i Mag- och tarmförbundet för att få Allt om mage i brevlådan. Ett medlemskap kostar 250 kr per år.