Nyheter

Årets tredje nummer av Allt om mage ute!

Olika typer av IBS behöver hanteras på olika sätt. I senaste numret av Allt om mage fördjupar vi oss några metoder för att behandla sjukdomen. 

Perjohan Lindfors, specialistläkare i mag- och tarmsjukdomar, berättar bland annat att man i forskning sedan trettio år tillbaka sett att tarminriktad hypnos kan ge långvarig symtomlindring till över hälften av IBS-patienter. Trots det, hör behandlingen till en av de ovanligare i Sverige.

Ett annat sätt att behandla IBS är via kosten. I detta nummer får vi en inblick i vad kostbehandlingen FODMAP är. Vi får även träffa Sophie Liström, som efter att ha levt en längre tid med svåra magsmärtor tillslut gav FODMAP en chans.

Vi får ta del av en ny studie från Örebro universtitet, där man sett att en tredjedel av patienter med Crohns sjukdom har anemi. Trots det, får endast knappt två tredjedelar av dem behandling för blodbristen.

Vi får också träffa Hanna Öhman, som efter en supersnabb förlossning drabbades av en svår förlossningsskada. Nu vill hon hjälpa andra kvinnor genom att prata om det.

Allt om mage lyfter bland annat det senaste inom mag-tarmforskningen, intressepolitik, patientberättelser, expertsvar och recept. Tidningen kommer ut fyra gånger per år med en upplaga på cirka 8500 exemplar.

Bli medlem eller stödmedlem (t. ex. företag eller läkarmottagning) i Mag- och tarmförbundet för att få Allt om mage i brevlådan. Ett medlemskap kostar 250 kr per år.