Nyheter

Nytt nummer av Allt om mage ute

I senaste numret laddar vi upp inför valet 2018. Vad är egentligen partiernas vallöften för sjukvården? Hur kan vården förbättras och bli mer jämlik?

Utöver att vi får en liten inblick i hur varje parti ser på saken, får vi även ta del av en djupare version från vår socialminister Annika Strandhäll och Moderaternas sjukvårdspolitiska talesperson Camilla Waltersson Grönvall.

Vi får även träffa Ulrika Beijbom, som lever med både esofagusatresi och Crohns sjukdom. Efter många år med mediciner och motgångar tvingades hon till att operera bort tjocktarmen och få stomi – något som för henne dock underlättat vägen mot att sätta nya livsmål.

Magnus Simrén, specialistläkare och professor vid Institutionen för medicin på Sahlgrenska akademin i Göteborg, berättar om hur de i hans forskargrupp försöker förstå komplexiteten bakom IBS.

Vi får också ta del av en ny studie från Örebros universtitet, där man sett att tarmen hos äldre med mag-tarmbesvär är mer genomsläpplig.

Allt om mage lyfter bland annat det senaste inom mag-tarmforskningen, intressepolitik, patientberättelser, expertsvar och recept. Tidningen kommer ut fyra gånger per år med en upplaga på cirka 8500 exemplar.

Bli medlem eller stödmedlem (t. ex. företag eller läkarmottagning) i Mag- och tarmförbundet för att få Allt om mage i brevlådan. Ett medlemskap kostar 250 kr per år.