Nyheter

Årets första nummer av Allt om mage är här!

I detta nummer tittar vi lite närmare på hur hjärnan och tarmen hänger ihop. Vi lyfter också tarmcancer, och får bland annat träffa kirurgen Anna Martling som berättar om sin forskning kring ändtarmscancer.

Vi möter Lotta Gray, bloggare och vimmelreporter, och får läsa om hennes resa som tarmcancerpatient. Nu är hon friskförklarad sedan många år, men frågan är om livet någonsin kan bli som vanligt igen.

Susanna Walter, som forskat om IBS i 15 år, ger oss en inblick i kopplingen mellan hjärnan och tarmen.

Vi får dessutom träffa Inéz Norberg-Delgado som lever med kronisk intestinal pseudoobsruktion. Trots att sjukdomen tvingat henne till att behöva lägga om livet helt och hållet, har hon lärt sig att uppskatta saker på ett annat sätt än innan.

Detta nummer bjuder även på en artikel om det nya klagomålssystemet som började gälla vid årsskiftet. Vi får lära oss att patienter med klagomål numera ska vända sig direkt till den vårdgivare vars verksamhet klagomålet rör.

Allt om mage lyfter bland annat det senaste inom mag-tarmforskningen, intressepolitik, patientberättelser, expertsvar och recept. Tidningen kommer ut fyra gånger per år med en upplaga på cirka 8500 exemplar.

Bli medlem eller stödmedlem (t. ex. företag eller läkarmottagning) i Mag- och tarmförbundet för att få Allt om mage i brevlådan. Ett medlemskap kostar 250 kr per år.