Prata mage – av Unga Magar

Kristoffer är viktig

Dagens vinnare av vårt Du är viktig-pris går till ingen mindre än Kristoffer Svensson! Det var hans fru som skickade in nomineringen som lät såhär:

”Jag vill nominera min man. Utan honom hade jag inte klarat min vardag med smärtor, läkarbesök, operationer och en familj som håller i vardagen. Han är min hjälte som hjälper mig med handling, medicinering, städning, puschar mig, tröstar mig och alltid står vid min sida. Han är med både innan och efter alla operationer och jag hade inte klarat en dag utan honom.”

Vi tyckte att Kristoffer lät som en riktig klippa och ville höra mer om hur han gör för att hantera alla vardagsutmaningar.

Grattis! Berätta lite om dig själv. 

Jag heter Kristoffer Svensson, är nyligen fyllda 31 år. Jag bor i hus tillsammans med min fru Sandra, som har en mycket svår och komplicerad tarmsjukdom. Vi har även barn hemmaboende varannan vecka.
Jag arbetar som snickare på ett företag som heter Byggmästaren i Skåne och har gjort det sedan sex år tillbaka, vilket jag trivs väldigt bra med. På min fritid tycker jag om att träna på gym och fixa med vårt hus och trädgård.

Hur känns det att vinna nomineringen ”Du är viktig”?

Det känns väldigt smickrande och jag blev väldigt glad över detta. Jag hade inte en aning om att jag ens var nominerad.

Hur gör du för att samla positiv kraft?

Jag försöker tänka positivt i alla svåra och tuffa situationer. Ett vackert leende en gång då och då eller en dag min fru mår lite bättre kan jag leva på länge. Jag försöker att alltid finnas vid hennes sida både i bättre och sämre tider.

När känns det som svårast?

Det känns som absolut jobbigast i de värsta skoven, när man inte kan göra något åt all smärtan, utan bara finnas vid hennes sida… Och när hon jämför sig med hur hon var innan och med alla andra. ”Du är inte annorlunda- vi har bara olika förutsättningar ”.

Vad skulle du vilja säga till andra i liknande situation som dig?

Kämpa på!!! Det gör vi. Ta en dag i taget, ibland timme för timme. Glädj er åt småsaker som faktiskt fungerar och ha inte för höga krav. Det är det lilla som gör det” . När den sjuka personen gräver ner sig – se till att gräva upp henne/ honom igen.

Hur ska du fira? 

Jag ska fira i min frus famn i soffan framför tv:n med en kopp kaffe 🙂


Stort grattis Kristoffer! Vi hoppas du får fira med många koppar kaffe – för du är en riktig vardagshjälte och definitivt en förebild för många.

/Unga Magar Styrgrupp