Prata mage – av Unga Magar

På ungdomskonferens i Slovenien (del 2)

…Tidigt på lördag morgon började mötet igen. Nu var det dags för alla presentationer! Det var en lång men väldigt inspirerande förmiddag där vi fick ta del av hur andra länder arbetar för att öka medvetenhet kring våra sjukdomar, bryta tabun och visa att ingen ska behöva känna sig ensam. Vi tog med oss massor av tips och idéer som vi hoppas kunna tillämpa här hemma i framtiden.

När det äntligen var dags för vår presentation slog nervositeten till på riktigt. Men så bra vi var!!! Vi lyfte hur vi som styrgrupp arbetar tillsammans samt några av våra nuvarande projekt. Som ämne för vår poster hade vi valt projektet ”Unga Magar Kompis”, som med engelsk översättning blev ”Belly Buddies”. Efter vår presentation var det flera av de andra deltagarna som kom fram och hyllade oss och vårt arbete. Superroligt! Vårt mål var ju inte bara att inspireras av andra utan även att själva kunna inspirera dem.

På eftermiddagen fick vi höra att vi skulle ta med oss varma kläder för ett ”surprice event”. Vi satte oss på en buss och åkte ca 45min utanför staden. Vi skulle gå en guidad tur i Postonjagrottan, världens längsta grotta som är öppen för allmänheten. Det var en väldigt häftig upplevelse och vi är glada över att vi fick möjlighet att ta del av lite slovenska sevärdheter.

 

S kollage 4

 

Senare på kvällen var det dags för vad som tyvärr skulle bli vår sista middag tillsammans. Helgen började lida mot sitt slut och dagen därpå var det dags att resa hemåt. Efter middagen var det prisutdelning för de olika tävlingarna som hållits under helgen. Först till vinnarna av skattjakten och Facebooktävlingen. Sen var det dags för det stora priset ”the Lookie award”, som går till vinnarna av bästa poster. Förra året vann Sverige och därför hade vi lagt ner mycket tid och energi för att upprätthålla detta och göra vår presentation och poster så bra som möjligt. Lyckan var total när de ropade upp att Sverige hade vunnit även detta år! Underbart!

En komisk sak är att priset, the Lookie award, på grund av misskommunikation om att det är ett vandringars tyvärr var kvar hemma i Sverige från förra årets vinst. Som tur var vann vi ju igen så ingen stor skada skedd. Som backup hade värdlandet ändå köpt ett pris i form av en drake som Ljubljana är kända för. Så nu har Tammy en internationell Belly Buddy!

S kollage 5

 

På söndagen började många av deltagarna resa hemåt under dagen men vissa av oss vars flyg gick sent möttes upp för att upptäcka vackra Ljubljana tillsammans. Vi åkte först en båttur på kanalen och sedan besökte vi slottet. Det var trevligt att kunna umgås med de andra deltagarna trots att konferensen officiellt var slut.

Vi är oerhört glada och nöjda över denna resa. Vi har skapat kontakter över hela Europa och fått massor av idéer och inspiration. Nu är vi redo för nya utmaningar och projekt här hemma i Sverige!

Tack för oss! / Styrgruppens Bea och Elin

Slovenien sista bild på gänget

PS. Vi avslutar med en sista bild på hela gänget.