Prata mage – av Unga Magar

Boktips: Charmen med tarmen

Hallå alla magkrigare! Här kommer ett hett tips på sommarläsning till er. Den ger inte bara en GRYM bränna i solstolen utan även en MASSA kunskap om mage och tarm 😉

Boken heter Charmen med tarmen: Allt om ett av kroppens mest underskattade organ och författare är unga tyska forskaren Giulia Enders. Den har sålts i över en miljon exemplar i Tyskland och är nu översatt till många andra språk.

Beskrivning:

”Tarmen pratar vi inte gärna om – det är det dags att ändra på. Tarmsystemet är grundläggande för både kropp och själ och förtjänar att tas på största allvar. Det har stor inverkan på hur vi mår.

Ny forskning visar att övervikt, depressioner, allergier och Alzheimers kan orsakas av obalans i tarmfloran. Och kopplingen mellan hjärnan och tarmen är av avgörande betydelse.

Är det sant att vi alla sitter på fel sätt på toaletten? Vad är det vi får i oss när vi äter? Hur gör man för att rapa lättare? Vad har blindtarmen egentligen för funktion? Giulia Enders ger svar och lär oss att förstå kroppens reaktioner utifrån de senaste forskningsrönen. På ett enkelt och underhållande sätt förklarar hon hur vi kan uppnå välbefinnande, åldras friskt och leva lyckligare.”

Enjoy!