Prata mage – av Unga Magar

Debatt: Vården sviker unga med IBD

På World IBD Day tog vi, Unga Magar, ett steg i debatten om IBD-vården för unga. Det var Dagens Medicin som publicerade vår debattartikel ”Vården sviker unga med svåra tarmsjukdomar” och skrev under gjorde sju av våra grymma magkrigare. De berättar om allvarliga brister i vård och behandling. Många känner sig svikna. Det tänker vi inte hålla tyst om förrän det sker förändring!

Ett utdrag ur debatten:

”IBD-vården har länge varit eftersatt i Sverige. Det är verkligen dags att landsting och regioner beslutar om bättre resurser och det är dags att hälso- och sjukvården rannsakar sig själv. Vårt omhändertagande måste präglas av såväl god kontinuitet som hög kvalitet. Så är det tyvärr inte i dag.”

Klicka HÄR för att läsa artikeln. Tillsammans är vi starka.

/Unga Magar styrgrupp