Prata mage – av Unga Magar

Unga Magar styrgrupp – vi som står bakom bloggen

Hej folket! Nu när vi är igång med bloggen känner vi att det är dags att ni får veta lite mer om oss som står bakom den.

Så vad är Unga Magar?

Unga Magar är ett nätverk för unga vuxna (upp till 30 år) med mag- och tarmproblem. Vi är en del av Mag- och tarmförbundet som arbetar för att ge stöd och sprida kunskap och förståelse om mag- och tarmproblem. 

Att vara ung och på väg ut i livet kan vara nog så svårt utan att vara sjuk. För oss är det därför väldigt viktigt att ingen känner sig ensam i sin sjukdom. Genom Unga Magar är det enkelt att komma i kontakt med andra i liknande situationer och utbyta erfarenheter. Att hitta andra i samma situation och prata med kan vara ett bra stöd i vardagen. 

Och vad menas med att vi är en styrgrupp? 

Vi är sju unga vuxna, närmare bestämt sex tjejer och en kille mellan 19 och 28 år. Vi har blandade diagnoser och vi bor i olika delar av landet, men det vi har gemensamt är viljan om att vara med och bryta tabun kring mag- och tarmproblem. Vi vill se till att Sverige börjar våga PRATA MAGE.

Vi träffades första gången i november förra året, och har sedan dess blivit ett hopsvetsat gäng med många planer och projekt för framtiden. Det är vi i styrgruppen som sköter Unga Magars Facebook, Instagram och nu även denna blogg. Hoppas ni vill följa oss – för tillsammans är vi magkrigare så mycket starkare!

Kram på er.

/Malin, Unga Magar styrgrupp