Kokboken Näring och njutning

Gärna många kalorier men lite fett? Gärna näringsdrinkar utan syntetsmak? Gärna vegetarisk mat men utan långtrådiga fibrer? Gärna kryddor men inte vitlök?

Mag- och tarmförbundets kokbok: ”Näring och njutning – mat för ömtåliga magar” är gjord speciellt för dig. Här finns mat för både vardag och fest. Smårätter, smörgåsar, varmrätter, desserter och bröd. Vegetariska rätter och näringsrika drinkar. Lena soppor och frestande kakor. Mat för både ovana och vana matlagare.

Recepten är fettsnåla och många har lågt fiberinnehåll. Kål, bönor, lök och andra problematiska livsmedel är utbytta, men kan ingå i recepten under rubriken ”Kan läggas till”.

Alla recept är näringsberäknade och provlagade av dietist Karin G Franson, som är författare till boken. Medlemmar hos oss har granskat, provlagat och avsmakat.

Kokboken, som är inbunden, innhåller 134 recept, både enkla och lite mer avancerade. Boken är illustrerad med 60 läckra färgbilder, tagna av fotograf Kent Jardhammar. Kent är specialist på matfoto och en flitigt anlitad fotograf i både kokböcker och tidningar.

Ett 40-tal av recepten kommer från medlemmar i förbundet och övriga från författaren. Målet har varit att få med så många typer av rätter som möjligt – variation stimulerar som bekant aptiten!

Pris: 225 kr (inkl frakt).

Du beställer boken genom att skicka ett mail till: email hidden; JavaScript is required. Uppge namn och adress samt att du vill beställa Näring och njutning.