Aktiviteter

Lunchföreläsning med Dietist -med möjlighet att se vid senare tillfälle

 

Vi bjuder in till en lunchföreläsning via Zoom med dietisten Emilia Polster som arbetar på Palmer Friskvård.

Det är World IBD Day – så vad passar bättre än att lyssna på information om bra tips för mage och tarm?

Den 19 maj kl 12.00 till ca 13.30 – inklusive frågestund. Anmälan görs till email hidden; JavaScript is required

Vi vet att en del av er inte kan lyssna på en föreläsning mitt på dagen så vi har även fått möjlighet att spela in föreläsningen och sända på kvällstid. Du behöver en dator, en läsplatta eller mobil och en uppkoppling till internet

Jag har magsjukdom eller magbesvär – Vad ska jag äta? 

För att kunna ge kostråd vid magbesvär måste de både vara individanpassade och baserad på symptombild. 

Det finns inga specifika kostråd som passar alla med IBS eller Crohns, Ulcerös Colit eller andra sjukdomar eller magbesvär, men en klar fördel kan vara att veta vad som händer i vår mag- och tarmkanal när vi äter vissa livsmedel. 

Under denna föreläsning kommer vi gå igenom olika livsmedel och hur de kan påverka en känslig mage och tarm. Kostens betydelse för att tarmens ska må bra, men även vad som händer i tarmen när vi äter. 

Vad bör jag tänka på mig när provar mig fram? Kan jag med en magtarmsjukdom äta vad som helst eller måste jag hålla mig från ”onyttigt”? När jag har ett skov – vad bör jag tänkta på?

Vad är laktos, gluten, kostfibrer, sockeralkoholer mm och hur kan det påverka tarmen? Vad är viktiga näringsämnen?

Information om kostbehandlingen FODMAP, vad innebär den och passar den för alla som har fått diagnosen IBS, eller annan sjukdom?

Efter föreläsningen är det öppet forum för frågor.

Hjärtligt Välkomna!

Styrelsen