Aktiviteter

Föreläsning med Beata Molin om långvarig smärta – orsaker, konsekvenser och behandling

Bild: Privat Beata Molin

Tack alla som lyssnade!  Det här med långvarig smärt är så viktigt att ta upp och tala om mycket mer och förmedla kunskap. Ni som missade – vi kommer att möjlighet att sända föreläsningen en gång till framöver.

Torsdagen den 9 September kl 18.00 erbjuder vi en föreläsning av Beata Molin. 

Föreläsningen kommer att vara via Zoom och länk skickas ut efter anmälan till email hidden; JavaScript is required.

Anmälan görs på info@rmt.m senast den 5 september!

Det kommer även att finnas möjligheter att ställa frågor i chatten under tiden och efter.

Beata kommer att tala om långvarig smärta som är ett påtagligt folkhälsoproblem i Sverige och globalt.

”Smärta medför stort lidande för individen och höga kostnader för samhället. Alla människor har rätt att få sin smärta kontrollerad till en för personen acceptabel nivå och ska därför erbjudas en individuellt anpassad smärtbehandling men trots det finns det stora brister och omotiverade skillnader i vård, behandling och bemötande av patienter med långvarig smärta i Sverige.”

Föreläsningen handlar om långvarig smärta som individuell och subjektiv upplevelse, inklusive orsaker, mekanismer, konsekvenser och behandling. Det som tas upp under föreläsningen är applicerbart på många av föreningens olika diagnoser och smärtupplevelser.

Beata Molin arbetar på Sophiahemmet Högskola där hon undervisar på sjuksköterske- och barnmorskeprogrammet.

Hon är barnmorska, farmaceut och doktorand på Karolinska Institutet. Hennes forskningsområde är långvarig smärta relaterad till graviditet och förlossning.

Vid frågor går det bra att kontakta Katharina på 0762-181040 eller email hidden; JavaScript is required. Det går även bra att maila på email hidden; JavaScript is required.


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/magotarm/public_html/wp-content/plugins/wp-font-awesome-share-icons/wp-font-awesome-share.php on line 352