HÄNG MED PÅ UNGA MAGARS FAMILJEHELG 7-8 SEPTEMBER

barn badar


Helgen den 7-8 september 2024 bjuder Unga Magar in till en familjehelg på Runö Folkhögskola. Helgen vänder sig till alla barn och unga mellan 5-15 år som har en mag- eller tarmsjukdom samt deras föräldrar och syskon.

Under helgen får hela familjen möjlighet att träffa andra medlemsfamiljer från hela landet för att umgås och byta erfarenheter med varandra. Här är det ingen som tycker det är konstigt att prata mage.

Under helgen får vi även ta del av spännande och intressanta föreläsningar från vårdprofessionen. Bland annat föreläser Helena Jonsson Rolandsdotter, barnläkare på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset om IBD och andra mag-tarmsjukdomar samt delar med sig av sin forskning om kosten. Även psykogen Maria Lalous kommer tillsammans med den mycket kunniga IBD-sköterskan Susanna Jäghult, vårdenhetschef på KI mfl.

Helgens program börjar klockan 11.00 på lördagen och avslutas klockan 15.00 på söndagen. Den som har lång resväg och inte hinner fram till klockan 11 har möjlighet att komma redan på fredag kväll.

Runö Folkhögskola ligger naturskönt i Stockholms skärgård (Åkersberga), cirka 30 minuter med bil från Stockholm. Med buss och tåg tar det cirka en timme från Stockholms central.

Runö Folkhögskola ligger naturskönt i Roslagens skärgård, strax utanför Vallentuna norr om Stockholm. Här finns härliga öppna ytor att springa och leka på och en oslagbar utsikt över havet med en liten gästhamn i närheten. Omgivningarna passar perfekt för kubbspel, kurragömmalekar, tipspromenader och mycket mer. På området finns både pool och bastu samt tillgång till olika spel som boule och frisbee golf. Här kan du läsa mer om anläggningen.

Hör av dig till kansliet om du är intresserad och vill veta mer. Mejl: email hidden; JavaScript is required
Telefon: 08-642 42 00.

Sista anmälningsdag till kansliet är fredagen den 23 augusti och kostnaden är 500 kronor per familj. I priset för dig som medlem ingår både kost och logi samt resa. Resekostnader ersätts i efterhand efter inskickad reseräkning.
Avbokningsregler: Vid avbokning efter den 30 augusti krävs läkarintyg om man önskar få tillbaka avgiften.

Här kan du läsa om förra årets familjehelg samt se en kort bildspelsfilm.

Varmt välkommen!

Här kan du ladda ner årets inbjudan för utskrift.