Nyheter

Skolan, barn och ungdomar (0-25 år) med mag- och tarmsjukdom

Mag- och tarmförbundet påbörjar nu arbetet med att utforma ett projekt kring skola/barnomsorg, barn och ungdomar med mag-och tarmsjukdom. Nu vill vi veta mer om era erfarenheter kring detta för att kunna ta ställning till hur vi går vidare med projektet.

Har du själv, ditt barn eller andra barn du känner erfarenheter kring detta att dela med dig av? Vi tar gärna emot alla sorters erfarenheter inom detta tema.

Problem med tillgång till toalett i skolan pga. bristfälliga toaletter, begränsningar från skolan att besöka toalett när man behöver eller annat kopplat till toaletter kan vara problem. Mag- och tarmsjukdom och symptom kan vara känsligt och tabu att vara öppen om. Upplever många tabu som ett problem? Finns det fall av mobbing till följd av sjukdomen? Finns det barn och ungdomar som upplevt problem kring kosten i skolan/förskolan? Vi kan alla behöva vara frånvarande pga. sjukdomen ibland. Finns problem till följd av hög frånvaro eller finns det barn och ungdomar som till följd av diagnosen blivit hemmasittare?

Vi tar gärna emot erfarenheter även från dig som jobbar inom vård, skola eller barnomsorg.

Dela gärna med dig genom att maila: email hidden; JavaScript is required

Stort tack för ditt stöd!