Nyheter

Tema tarmcancer i årets första Allt om mage

Mars är tarmcancermånaden och årets första nummer av Allt om mage har förstås temat tarmcancer. I detta nummer kan du läsa om hur tarmcancerscreening går till och hur långt din och andra regioner har kommit med utbyggnaden av programmet för tarmcancerscreening. Vi får också ta del av två personers berättelser om deras resor med tarmcancer.

Det är lätt att känna sig vilsen när man är förälder till ett barn med mag-tarmsjukom eller när man är partner till någon som fått ett sjukdomsbesked. Vi får vi ta del av några tips för anhöriga från nationellt anhörigcentrum.

Som vanligt får vi också läsa om nya forskningsnyheter inom mag- och tarmområdet, om vägen till acceptans vid kronisk sjukdom och mycket annat intressant.

Bli medlem i Mag- och tarmförbundet för att få detta nummer av Allt om mage som kommer i brevlådan i mitten av mars! Som medlem stödjer du även vårt arbete för att förbättra villkoren för personer med mag-tarmsjukdomar. Välkommen att registrera dig som medlem längst upp på detta sidan eller här: https://magotarm.se/stod-oss/bli-medlem/