Nyheter

Omslag Allt om mage nummer 4

TEMA IBD I JULNUMRET AV ALLT OM MAGE

I årets fjärde nummer av Allt om mage får vi ta del av en ny studie som visar att det är mycket vanligt att personer med IBD upplever bekymmer med sex och samlevnad kopplat till sjukdomen.

Allt om mage tar även upp psykisk ohälsa vid IBD och att det är viktigt att komma ihåg att möjlighet finns att träffa psykolog för att vända trenden om man känner sig nedstämd.

Vi får också läsa om det nationella vårdprogram för vuxna med IBD som lanserades i vår. Syftet är att vården ska vara likvärdig i hela landet och beskriver i detalj hur vården med patienten i fokus ska ges under första året med en IBD-diagnos. Två av våra medlemmar var med som patientrepresentanter i den nationella grupp som tagit fram programmet. Julnumret som vi får i brevlådan strax före jul tar upp fler forskningsnyheter och mycket mer.

Blir du medlem och betalar in medlemsavgiften i år så ingår 2024 års medlemskap i priset. Passa på att ge dig själv ett medlemskap i julklapp som ger dig ny kunskap och gemenskap med andra i en liknande situation.

Vi finns för alla med sjukdom, skada eller annan funktionsnedsättning i mag-tarmkanalen oavsett ålder och har över 20 olika diagnoser bland våra medlemmar.

Som medlem får du:

  • Medlemsmagasiet Allt om mage 4ggr/ år plus årets julnummer om du blir medlem i år.
  • Inbjudningar till aktiviteter och möjlighet att träffa andra att utbyta erfarenheter med.
  • Som medlem stödjer du Mag-Tarmfonden och därmed svensk forskning inom mag- och tarmområdet.
  • Du stödjer vårt att arbete för att förbättra villkoren för personer med sjukdomar eller skador i mag-tarmkanalen.

Boende på samma adress som medlem eller stödmedlem kan bli familjemedlem för endast 50kr.

Har du inte mag- och tarmbesvär och vill stödja oss och få tidning och inbjudningar kan du bli stödmedlem för 250kr precis som medlem.

Du kan läsa mer om medlemskapet och bli medlem längst upp på denna sida.

Varmt välkommen!