Nyheter

Personcentrerad vård vid IBD – ett webbinarium om inflammatorisk tarmsjukdom

Hur viktigt är det för IBD-patienter att vården och behandlingen utgår från den enskilda personen och vad betyder egentligen begreppet personcentrerad vård? Kan IBD-vården idag bli ännu bättre på personcentrerad vård och vilka potentiella förbättringområden finns? Vad kan vården och patienter göra tillsammans för att bidra till en mer personcentrerad vård?

I det här webbinariet kommer vi att lyfta fram patientperspektivet genom att titta på resultat från upplysningskampanjen IBD-koll, där över 1 600 personer med IBD deltagit och svarat på frågor sedan 2015. Vi kommer även prata om patientmål, digitala hjälpmedel och vad ett nytt nationellt vårdprogram kan göra för dem som utreds för inflammatorisk tarmsjukdom samt belysa vårdens perspektiv.

Att delta i webbinariet är gratis och som tittare kan du  ställa frågor till panelen, både i förväg och under livesändningen. Klicka här för att ställa en fråga redan nu!

  • Datum: 19 maj, kl. 18.30-19.30
  • Plats: Digitalt  (anmäl dig här)