Nyheter

GLOBALA PSC-DAGEN DEN 29 OKTOBER

Den 19 oktober är det Globala PSC-dagen och primär skleroserande kolangit (PSC), som ofta är associerat till IBD, uppmärksammas över hela världen. Genom ett internationellt online-event kan den som är intresserad av att lära sig mer om PSC ta del av flera intressanta föreläsningar på engelska.

Primär skleroserande kolangit (PSC) är en kronisk inflammationssjukdom som drabbar gallvägarna. Den ovanliga sjukdomen debuterar oftast hos unga vuxna och två tredjedelar av de som drabbas är män. I upp till 80 procent av fallen har patienten samtidigt en inflammatorisk tarmsjukdom (IBD), som ulcerös kolit eller Crohns sjukdom.

I syfte att uppmärksamma PSC genomförs idag den 29 oktober ett online-event där den som är intresserad av att lära sig mer om PSC kan ta del av flera intressanta föreläsningar på engelska. Mag- och tarmförbundet har varit med i planeringen av eventet som organiseras av European Liver Patients’ Association. Exakt agenda finns precis början av inspelningen.