Nyheter

Nu startar vi en lila våg

Lila bandet har länge fungerat som en internationell symbol för att öka kunskapen och medvetenheten om de inflammatoriska tarmsjukdomarna (IBD) världen över. Hösten 2020 antog Mag- och tarmförbundet även lila bandet som en nationell symbol för IBD. Inför World IBD Day och nationella Mag-tarmdagen den 19 maj uppmanar vi nu alla som vill och har möjlighet att hjälpa oss att öka kunskapen om IBD med hjälp av färgen lila.

Vill du vara med? Gör i så fall såhär:

☑Ta en foto/rita något på temat ”Lila”. (Kanske på dig själv i en lila tröja eller när du bär lila bandet? Kanske på en lila kaka, frukt eller teckning du ritat? Vad som helst på temat lila!)

☑ Skriv en kort text till fotot/teckningen om varför du tycker det är viktigt att IBD-sjukdomar uppmärksammas. (Kanske kan du t.ex. berätta om något relaterat till IBD som du eller dina anhöriga har gått igenom? Kanske har du själv råkat ut för en situation där du önskade att fler hade kunskap om IBD?) Ta dessutom gärna med en rad om att lila är symbolfärgen för IBD!

☑Ladda upp ditt foto/teckning + text i din/dina sociala medier och hashtagga inlägget med #lilavågen #worldibdday senast den 19 maj 2021.

Om du vill får du dessutom gärna maila din bild + text till: email hidden; JavaScript is required

De bidrag vi får in kommer vi så småningom att publicera på vår hemsida och/eller i våra sociala medier.

Stort tack på förhand till alla som har möjligt att hjälpa till att öka kunskapen om IBD!

NU STARTAR VI EN LILA VÅG!