Nyheter

Mag- och tarmförbundet söker projektledare till Arvsfondsprojekt om förlossningsskador

Idag lever många kvinnor i Sverige med funktionsnedsättning orsakade av allvarliga förlossningsskador. Deras livskvalitet är mycket påverkad. De lider i det tysta och det är många av dem som inte har fått en diagnos av sin förlossningsskada. De är därför omedvetna om att de kan ha rätt till behandling och operation.

Vid Mag- och tarmförbundets kongress 2014 beslutades att förlossningsskador ska vara en av förbundets diagnoser. Förbundet ska arbeta för att vården i Sverige ska bli bättre på att motverka förlossningsskador och att drabbade kvinnors rättigheter ska stärkas.

– Genom det här Arvsfondsprojektet vill vi skapa en plattform för att stötta kvinnor som drabbats av förlossningsskador och påverka deras livsvillkor. Gruppen förlossningsskadade är mycket stor och har allt för länge fått leva i det fördolda. Det ska vi ändra på, säger Peter Eneroth, generalsekreterare i Mag- och tarmförbundet.

Förbundet söker nu en driven projektledare som ska leda projektet från början till slut. Se platsannons här.