Nyheter

Mag- och tarmförbundet följer upp operationsköerna i region Skåne

[press]

Mag- och tarmförbundet har med stor oro noterat situationen kring operationsköerna för patienter med tarmcancer vid Skånes universitetssjukhus. Informationen från vårdpersonalen vid SUS indikerar att liv och hälsa redan äventyras.

– När läkare och kirurger så tydligt går ut och drar i nödbromsen väcker det stor oro hos oss som patientorganisation. Tarmcancer är botbar, men då måste rätt vård ges i rätt tid, säger Margareta Röstlund, ordförande i Mag- och tarmförbundet.

Det är andra gången på mindre än ett år som varning kommer från sjukvårdspersonalen om väntetiderna på SUS. Situationen är inte acceptabel ur ett patientsäkerhetsperspektiv.

– Nu är det viktigt att alla goda krafter, vårdpersonalen, sjukhuschefer och ansvariga politiker, tar tag i detta och hittar en långsiktig lösning, säger Margareta Röstlund. Patienter med tarmcancer skall inte behöva oroa sig för om de får kirurgi i rätt tid.

Läs hela brevet  här.