Nyheter

STÖD MAG-TARMFONDEN – KÖP EN SKYDDSÄNGEL

Företaget Ellwi har nyligen börjat sälja ett halsband i form av en skyddsängel. För varje ängel som säljs går 15 kronor till Mag-Tarmfonden. 

”Den underbara skyddsängeln är en unikt och symbolfyllt halsband som du kan känna dig vacker och speciell i. Ängeln mäter cirka 4 x 3,5 cm och kedjan som ingår mäter cirka 45 cm. Din ängel ligger därför nära hjärtat, precis där den ska vara. Varje ängel levereras i en blå organzapåse och med ett informationskort som gör den utmärkt som en gåva till dig, eller till någon du håller av.”, skriver Ellivi på sin hemsida.

Vill du köpa en skyddsängel och stötta forskningen kring Mag- och tarmsjukdomar? Klicka här.

 

Fakta om Mag-Tarmfonden

Mag-Tarmfondens syfte är att stödja svensk forskning kring mag-tarmsjukdomar. Mag-tarmsjukdomar är mycket vanliga i vårt samhälle, men är i viss mån ett dolt problem som man ofta inte talar öppet om. Mag-Tarmfonden vill öka möjligheterna till att utveckla behandlingar inom detta sjukdomsområde. Forskare söker i öppen konkurrens medel ur fonden och ansökningarna värderas av Mag-Tarmfondens bedömningskommitté. 
Mag-Tarmfonden är ett samarbete mellan Svensk Gastroenterologisk Förening (SGF), Mag- och tarmförbundet och hälso- och sjukvårdsföretag.

Insamlingsstiftelsen Mag-Tarmfonden har två 90-konton, 900475-5 (plusgiro) eller 900-4755 (bankgiro), vilket innebär att stiftelsens verksamhet är kontrollerad av Svensk Insamlingskontroll.