Nyheter

Våga-prata-mage-loppet ska samla in pengar till Mag-Tarmfonden

Är du sugen på att springa, gå eller krypa? Den 24 september anordnar Mag- och tarmföreningen i Västernorrland tillsammans med 1Life Örnsköldsvik Våra-prata-mage-loppet i Örnsköldsvik.

Anmälningsavgiften på 50 kronor går till Mag-Tarmfonden, vars syfte är att stödja svensk forskning kring mag- och tarmsjukdomar.

– Vi har redan nu börjat få in pengar från folk som inte kan delta på söndag men som ändå vill bidra till forskningen. Så fantastiskt roligt att se att folk blir så engagerade, säger Linda Wallin, ordförande i Mag- och tarmföreningen i Västernorrland.

Mag- och tarmfondens ordförande Hans Törnblom är glad över att Mag-Tarmföreningen i Västernorrland tar ett initiativ till att stödja svensk forskning.

– Våga-prata-mage-loppet är ett mycket bra exempel på hur man kan bidra till att stötta forskare och öka kunskapen kring mag- och tarmkanalens sjukdomar. Vi är väldigt tacksamma för Mag- och tarmföreningens engagemang, säger Hans Törnblom.

Läs mer om Våga-prata-mage-loppet på Mag-Tarmföreningen i Västernorrlands hemsida.

 

Fakta om Mag-Tarmfonden

Mag-Tarmfondens syfte är att stödja svensk forskning kring mag-tarmsjukdomar. Mag-tarmsjukdomar är mycket vanliga i vårt samhälle, men är i viss mån ett dolt problem som man ofta inte talar öppet om. Mag-Tarmfonden vill öka möjligheterna till att utveckla behandlingar inom detta sjukdomsområde. Forskare söker i öppen konkurrens medel ur fonden och ansökningarna värderas av Mag-Tarmfondens bedömningskommitté. 
Mag-Tarmfonden är ett samarbete mellan Svensk Gastroenterologisk Förening (SGF), Mag- och tarmförbundet och hälso- och sjukvårdsföretag.

Insamlingsstiftelsen Mag-Tarmfonden har två 90-konton, 900475-5 (plusgiro) eller 900-4755 (bankgiro), vilket innebär att stiftelsens verksamhet är kontrollerad av Svensk Insamlingskontroll.