Nyheter

Daniel Paris bjuder hem kändisar till sitt kök

Bloggaren och programledaren Daniel Paris bjuder hem den nya generationens superkändisar för att hänga och laga mat i hans kök på Södermalm i Stockholm.

#CAFEDEPARIS är mitt egna matlagningsprogram. Jag kom på idén när jag själv började fundera på vad jag skulle laga för mat när jag flyttade hemifrån. Alla matlagningsprogram på TV är ju riktade till en äldre målgrupp men vi som är yngre och behöver en genomgång av hur man lagar enkla rätter blir ju skrämda av den typen av program som verkligen är överkurs. Så #CAFEDEPARIS är ett matlagningsprogram där jag lagar enkel god mat tillsammans med kändisgäster som en yngre målgrupp kan relatera till. Bland annat medverkar Kenza, Oscar Zia och William Spetz.

Har du alltid varit intresserad av matlagning?

När jag var tonåring brydde jag mig inte särskilt mycket. Jag visste att jag tyckte om god mat men även om vi alltid hade lagad mat på bordet så värmde jag gärna halvfabrikat. Jag vet inte varför egentligen, vilken hemsk unge jag var! I 20 års åldern började mitt matintresse ta fart och jag började experimentera i köket.

Vem är din stora inspiratör i köket?

Min mamma. Hon har alltid lagat och experimenterat med alla olika matkulturer. Ena dagen pasta till middag, dagen efter en härlig persisk gryta och tredje dagen köttbullar med potatismos. Hon är väldigt orädd i köket, det är något jag uppskattar och något jag tagit i min egen matlagning. Alla recepten till mitt tv-program kom jag ju på själv. Tvära kast från avsnitt till avsnitt, precis så som jag växte upp.

Brukar du köra på någon diet?

Jag äter det jag känner för. Dock har jag ju psoriasis så jag borde vara försiktig med vissa livsmedel men är så dålig på det. Min kärlek för mat är större än min rädsla för att utslagen ska bli värre känner jag.

Många av våra medlemmar har ju ofta problem med vad de ska äta. Hur är din relation till mat?

Jag vet hur det är att vara noga med vad man stoppar i sig. Nu skämtade jag ju lite om min psoriasis tidigare under vår pratstund men jag försöker undvika mycket gluten, socker eller starka kryddor. Särskilt när psoriasisen är som värst. Jag försöker dricka väldigt mycket vatten och äta mycket frukt och grönt.

Vad händer härnäst i ditt liv?

I vår är jag med i ”Fångarna på fortet” vilket ska bli superkul och så är jag även med i en till TV-produktion som än så länge är hemlig. I övrigt kommer jag fortsätta att utveckla mitt varumärke och leda en stor gala nästa år. Är så taggad på det nya året!

Vad måste alltid finnas på ditt julbord? 

Prinskorvar och rostbiff! Alltså jag älskar det. Gärna med stark senap, det är det absolut godaste jag vet. Sedan gillar jag även potatissallad såklart, men då måste det vara mammas egna. Den är himmelsk.

Slutligen, vad ger dig bra magkänsla?

När folk mår bra och har det bra och när vi inte glömmer bort grundläggande saker. Som alla människors lika värde till exempel. Den senaste tiden har jag inte haft en bra magkänsla alls med tanke på allt som händer ute i världen men jag hoppas och vet att vi kan vända på allting tillsammans om vi stärker vår ”vi känsla” som jag vet finns där ute. Det finns ju bara ett vi, ingenting annat.

Text: Wictoria Hånell

 

Vill du läsa fler artiklar? Bli gärna medlem eller prenumerera på vårt medlemsmagasin Allt om mage.