Nyheter

FULLBOKAD! Föreläsning om tarmfloran 26 september

Föreläsningen är nu fullbokad.

Föreningen har bjudit in professor Fredrik Bäckhed den 26 september för att föreläsa om sin forskning om tarmfloran. Temat på föreläsningen blir: Tarmfloran – en middagsbjudning med biljoner gäster.  

Tarmfloran har kopplats till flera livsstilssjukdomar, men det är oklart om en förändrad tarmflora bidrar till uppkomsten av sjukdomen, eller endast reflekterar den. Föreläsningen kommer fokusera på interaktionen mellan vår kost och tarmfloran samt hur en ändrad tarmflora kan bidra till uppkomsten av sjukdomar.

Datum: Tisdag 26 september 2017 kl 18.30 – 21.00

Plats: Dalheimerssalen, Dalheimers Hus, Slottsskogsgatan 12, Göteborg

Föreläsningen är kostnadsfri, föranmälan är obligatorisk.
Anmälan senast 19 september till e-post: email hidden; JavaScript is required eller
telefon 031-12 10 03. Antal platser är begränsade.